پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳)| ریزش تا کی ادامه دارد؟ اقلام مشمول عرضه مستمر برای مقابله با احتکار اعلام شد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) و شهید حجتِ خداست سقف برداشت از خودپرداز‌ها افزایش یافت (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | سراتو ۳ میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | آرامش در بازار خودرو سیب‌زمینی‌های پاکستانی که به‌جای مشهد راهی افغانستان شد! کاهش بیش از ۵۰ درصدی صف انتظار وام ازدواج در خراسان رضوی عیدی ۱۴۰۳ مددجویان بهزیستی پرداخت خواهد شد + فیلم قیمت لاستیک دولتی و بازار آزاد به هم رسید ایرانی شایسته بهترین یا ارزان‌ترین؟ احتمال تصویب دستمزد ۱۴۰۴ کارگران در ۲۸ اسفندماه | نشست شورای عالی کار از ساعت ۱۴ امروز (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) در وزارت کار یارانه نقدی ۱۰۰ هزار نفر قطع می‌شود | از کجا بفهمیم یارانه ما قطع شده است؟ بورس حمایت ۲.۷ میلیونی را از دست داد | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) حل مشکل آب در مشهد به صورت پایدار | فرسایش خاک در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳ تمدید مهلت تعریف حساب وکالتی و ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی | وجوه بلوکه‌شده چه زمانی آزاد می‌شود؟ ویدئو | چای، حبوبات و برنج امسال ۱۰۰ درصد گران شدند | فروش مواد غذایی، امسال نسبت به پارسال ۳۵ درصد کم شد توضیحات وزیر کار درباره حقوق کارگران، قطع یارانه‌های نقدی و معیشتی ایرانی‌ها چقدر پول در بانک نگه می‌دارند؟ | خراسان رضوی در جایگاه سوم سپرده‌گذاری بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | نوسان دلار در کانال ۹۳ هزار تومان تکاندن خانه هم از تورم بی‌نصیب نماند | هزینه خانه‌تکانی در مشهد چقدر می‌شود؟ اختلاف آماری وام‌های بانکی بین کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی و بانک مرکزی توزیع ۱۳۵۰ تن آرد سهمیه‌ای بین ۱۴۷ نانوایی اطراف حرم امام‌رضا(ع) برای ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ ویدئو | سقف وام مسکن از ۵۵۰ به ۶۵۰ میلیون تومان ابلاغ شد مبلغ واریزی سود سهام عدالت چقدر است؟ | واریز سود سهام عدالت تا پایان اسفند ۱۴۰۳ خریداران سکه بخوانند | چگونه سکه پارسیان اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ سقوط آزاد قیمت بیت کوین به زیر ۸۰ هزار دلار (۲۱ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بازار داغ آجیل | گزارشی از رونق خرید آجیل شب عید

  • کد خبر: ۱۰۲۴۰۰
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
بازار داغ آجیل | گزارشی از رونق خرید آجیل شب عید
در آستانه فرارسیدن سال نو بازار آجیل و خشکبار مشهد بعد از دو سال به دلیل فروکش کردن تب کرونا دوباره داغ شده است. شاید ماجرای شما با آجیل شب عید، مشابه مردمی باشد که ما با آن‌ها گفتگو کردیم. اغلب آقایان با سه واژه مشترک جواب می‌دادند: «نخریم، چه کنیم؟».

مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ در آستانه فرارسیدن سال نو بازار آجیل و خشکبار مشهد بعد از دو سال به دلیل فروکش کردن تب کرونا دوباره داغ شده است. شاید ماجرای شما با آجیل شب عید، مشابه مردمی باشد که ما با آن‌ها گفتگو کردیم. اغلب آقایان با سه واژه مشترک جواب می‌دادند: «نخریم، چه کنیم؟». طی یک قول وقرار که معلوم نیست کی و چطور منعقد شده است، گویی همه تصمیمشان را گرفته اند که امسال دیدوبازدید‌های نوروزی را ازسر بگیرند و خب، بعد از دو سال تعطیل بودن این مناسبت، از نگاه خیلی افراد نمی‌توان روی آجیل خط قرمز کشید و هرقدر هم کم، باید این قلم در فهرست پذیرایی نوروزی خانواده‌ها باشد. رونق دوباره بازار آجیل در مشهد، بهانه‌ای شد تا به این بازار در روز‌های منتهی به پایان سال سر بزنیم و وضعیت آن را بررسی کنیم.

تغییر در سبک خرید

خانم‌ها توضیحات مفصل تری درباره علت و شیوه خرید آجیل می‌دهند. خانمی که حدود ۵۰ سال دارد و فیش نوبتش را در دست گرفته و منتظر در یکی از آجیل فروشی‌های معروف مشهد در حاشیه وکیل آباد نشسته است، به شهرآرا می‌گوید: «خیلی از خانم‌ها درباره اینکه پذیرایی نوروزی در فامیلشان چطور باشد، باهم صحبت می‌کنند و وقتی یکی از اقوام تصمیم می‌گیرد آجیل هم بخرد، به طور طبیعی سایر اقوام نیز این کار را می‌کنند.

قبول دارم که قیمت هاسرسام آور شده است، اما هرچند کم باید این پذیرایی انجام شود.».
در میان خریداران آجیل، خرید ازسوی سازمان‌های خصوصی و دولتی نیز یک رسم معمول است. بسیاری از کارمندان ادارات و شرکت‌ها در این روزها، بسته‌های نوروزی را از محل کارشان به خانه می‌برند که معمولا آجیل هم بخشی از آن است و همین قلم شاید بخشی از نیاز مردم را تامین کند. اما بخش زیادی از مردم در این دسته قرار ندارند.

کم نیستند افراد و خانواده‌هایی که اعتقاد دارند نوروز به بچه‌ها تعلق دارد و ساختن روز‌های خوش را برای فرزندانشان در این مناسبت باستانی، اولویت می‌دانند. درمیان خریداران آجیل به این نوع افراد هم برمی خوریم. آقایی که تقریبا چهل ساله به نظر می‌رسد و خریدهایش را داخل خودرو پراید می‌چیند، به خبرنگار ما می‌گوید: من معلم هستم و درآمد آن چنانی ندارم. واقعیت این است که توان مالی برای خرید آجیل برای تمام مهمانانم را ندارم و این موضوع نیز در اقوام ما پذیرفته شده و بدون اشکال است، با این حال به اندازه وسعم و به قدری که همسر و بچه‌ها آجیل شب عید بخورند، خرید کردم.

آجیل مخلوط یا تفکیک؟

خیلی از افراد معتقدند خرید آجیل مخلوط اقتصادی و ارزان قیمت از فروشگاه‌های بی نام ونشان کار درستی نیست؛ چون مرغوبیت کالا، تازه بودن و همین طور میزان استفاده از مغز در آجیل‌های مخلوط، مشخص نیست. عده دیگر، اما معتقدند تهیه یک نسخه آماده یا همان آجیل مخلوط، ساده‌تر از خرید به تفکیک خشکبار و بعد ترکیب کردن آن است.

در این زمینه برخی فروشندگان برای جلب اعتماد مشتریان علاوه بر ارائه فهرست قیمت، جزئیات محتوای آجیل‌های مخلوط شان را نیز بیان می‌کنند. به عنوان مثال یک فروشگاه کم نام ونشان در شاندیز، آجیل مغز مخلوط اقتصادی خود را به قیمت هرکیلوگرم ۲۱۰ هزار تومان به فروش می‌رساند. این آجیل شامل پسته، بادام با پوست، فندق و بادام زمینی پوست کنده هرکدام ۲۰۰ گرم و تخمه کدو و ژاپنی هرکدام ۱۰۰ گرم است.
فروشگاه‌های کم سابقه‌تر که از طریق صفحات مجازی به فروش آجیل می‌پردازند، نیز قیمت‌های کمتری برای محصولاتشان تعیین کرده اند. به عنوان نمونه آجیل اقتصادی بین ۱۳۵ هزار تا ۱۸۰ هزارتومان به فروش می‌رود.

تقاضای مردم

رئیس اتحادیه آجیل وخشکبار مشهد نیز دراین باره به باشگاه خبرنگاران گفته است: «تقاضای مردم برای خرید آجیل شب عید زیاد است و خرید آجیل برای ایام عید شروع شده است. همچنین سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارمندان خود خرید آجیل را آغاز کرده اند و بازار آجیل از وضعیت مناسبی برخوردار است.» علیرضا ارزانی ممقانی افزود: «هرکیلوگرم آجیل از ۱۳۰ تا ۵۰۰هزار تومان در بازار عرضه می‌شود. در مراکز تنظیم بازار نیز آجیل به قیمت هرکیلوگرم ۱۳۰هزار تومان به فروش می‌رسد.»

بازار داغ آجیل

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->